LA CANALLA

La canalla dels Nens del Vendrell està formada pels més petits de la Colla, i són una part molt important en els castells, ja que formen el pom de dalt de tot. La canalla ha de pujar valenta, decidida, molt ràpida, però ben fina per poder arribar al capdamunt del castell, coronar-lo fent l'aleta i fer embogir la plaça d'alegria.

A la Colla, la canalla creix aprenent valors com el respecte o el companyerisme. A més a més, realitzen un munt d'activitats com ara anar a la platja, de colònies, d'excursió, etc.

Així que, si hi voleu participar, només haureu de portar camisa, texans, una faixa i moltes ganes d'aprendre i de passar-vos-ho bé!

Ah! I no us perdeu el super Blog de la nostra canalla!

ELS GRALLERS

Entre 1939 i 1944 la formació que assíduament va acompanyar la Colla van ser Els Pelegrins. De 1945 a 1947 els acompanyants oficials varen ser els grallers del Vendrell anomenats Colla del Carboner, formada per Jaume Vidal, Carboner; Antoni Mañé, Ton de la Gralla; Josep Sonet, Peces, i Jaume Esteve, Casalta.

Entre 1948 i 1953 fou el torn dels cèlebres Macaris, Joan Domingo, Macari; Albert Jané, Carbassó, i Jaume Esteve, Casalta; colla que durant els anys cinquanta va alternar les sortides dels Nens amb el grup Els Capblancs.Entre 1964 i 1985 els Macaris són novament la colla oficial dels Nens del Vendrell.

Cap a mitjan dels anys vuitanta Les Gralles del Baix Penedès passen a ser la colla de grallers dels Nens del Vendrell fins a la temporada de 2014.

A l’octubre de 2014, durant el Concurs de Castells de Tarragona, s’estrena el grup de gralles propi dels Nens del Vendrell. Poc a poc aquest grup es va consolidant fins a l'actualitat.

ELS CASTELLERS

Un castell, en la seva execució, té una gran multitud de posicions específiques, tant al tronc com a la pinya. Tota posició és imprescindible per tal que la construcció arribi a bon port. Això fa que, independentment de si ets alt, baix, gros o escanyolit tindràs una posició on podràs realitzar-te com a casteller i ser important per la colla. A més de complexions físiques diverses, a la nostra colla també hi trobem diversitat d’edats, sexes, països d’origen, ideologies o pobles, entre d’altres. Els Nens del Vendrell som un lloc de confluència i ho volem seguir sent.

En definitiva, SOM gent molt diversa treballant per un objectiu comú que ens uneix i ens serveix de pretext per crear una gran xarxa de relacions humanes, una gran família, una colla.

Els bons resultats castellers sempre aniran lligats a una colla forta socialment. Per assolir aquesta fortalesa és imprescindible comptar amb molta gent i molt diversa. És per això que els Nens del Vendrell som una entitat oberta a tothom qui vulgui venir a participar de la colla i del fet casteller en general. Sota els nostres valors, aglutinem un gran nombre de sectors socials, tant al Vendrell, com als pobles propers i ho volem seguir fent, cada cop amb més i més força.