Fem Pinya Connectats, comença una nova iniciativa

Els Nens comencen un nou projecte vinculat al Fem Pinya per ajudar a reduir la bretxa digital als alumnes de 1r i 2n d’ESO

Ja fa anys, la colla castellera Nens del Vendrell va iniciar el projecte Fem Pinya, amb l’objectiu de poder ajudar en forma de beques menjador els infants del Vendrell que més ho necessitaven. Arrel de la crisi de la COVID-19, s’han posat de manifest i s’han vist incrementades noves problemàtiques econòmiques, sanitàries i socials.

Però, aquesta situació pandèmica, també va fer que s’obrissin les portes de la solidaritat de la població, amb un gran creixement del projecte Fem Pinya, que, actualment, ha evolucionat en quelcom més gran, preparant-se amb noves propostes. Així doncs, els Nens del Vendrell inicien el 2021 amb una nova iniciativa en col·laboració amb el Pla Educatiu d’Entorn, el Fem Pinya Connectats, un projecte per dotar amb ordinadors portàtils els joves sense recursos informàtics de 1r i 2n d’ESO dels instituts del Vendrell i, properament, dels de la comarca, per ajudar a reduir la bretxa digital, i poder garantir una correcta escolarització.

En paraules del president dels de la camisa vermella, “l’educació és un pilar fonamental de la nostra societat, i desde la colla volem fer tot el possible perquè desde la societat civil ajudem a evitar que per falta del material adequat hi hagi joves que no puguin desenvolupar plenament els seus coneixement, aptituds i capacitats”.

El primer pas ha estat la compra i cessió dels primers 7 ordinadors als instituts vendrellencs, tot i que l’objectiu inicial és assolir dotar a 56 joves del municipi que actualment no disposen d’equip per poder dur a terme les tasques escolars de forma telemàtica. Per tant, ara s’inicia la campanya de donacions, i demanen la col·laboració de tot el Vendrell i la comarca per fer el projecte més gran. A través de la pàgina web dels Nens hi trobaran tota la informació, que permetrà fer aportacions amb un canal de Bizum.