Actes Fira 2020

Els Nens del Vendrell proposen un octubre carregat d’activitats

Està sent un any d’efemèrides important per la colla castellera Nens del Vendrell. Dissabte 26 de setembre van dur a terme un acte que portaven esperant tota la temporada, l’Homenatge als castellers del Concurs de Castells de 1970 i la projecció del documental “Concurs 1970. El desafiament Nens-Vella”, un concurs que va suposar un punt d’inflexió al món casteller, i el va obrir tècnicament i socialment. Fou un esdeveniment molt emotiu i simbòlic en honor a tota una generació de castellers.

Però els actes al voltant d’aquest 50è aniversari no han acabat. Divendres 2 d’octubre,va obrir portes l’exposició al voltant del “Concurs del Segle”, la mostra que explicarà com fou aquell concurs decisiu per als vendrellencs, com es va viure i les conseqüències que tingué per al món casteller. La colla oferirà visites guiades els dissabtes d’octubre a les 11:30 h i a les 17:30 h. Per apuntar-s’hi només s’ha d’enviar un correu electrònic a info@nensdelvendrell.cat. A més a més, les tardes de dissabte es podrà comprar la samarreta commemorativa del Concurs del Segle a la mateixa exposició, que estarà oberta fins al 31 d’octubre.

Per celebrar les Jornades Europees de Patrimoni faran una visita guiada addicional dissabte 10 d’octubre a les 19 h. Per inscriure-s’hi s’ha d’enviar un correu electrònic a museudeu@elvendrell.net.

Diumenge 11 d’octubre s’hauria fet la Diada de Santa Teresa, una de les més importants al calendari casteller dels vendrellencs; així que els Nens han preparat un seguit d’actes al seu local de la Riera de la Bisbal per commemorar la data. A les 12:30 h, començaran amb un Tast de vins solidaris amb les Caves Miquel Pons, amb un preu de 10 €, on els beneficis es destinaran als projectes “Fem Pinya” i “Fem Pinya Baix Penedès”. Seguidament, a les 13:30 h, aproximadament, hi haurà el Concert amb els Mosquits. Per acabar els actes de Fira, dissabte 17 d’octubre, a les 18 h, es durà a terme la Taula rodona: “Com va ser recuperar la td8f al 2010?”, que recorda el 10è aniversari de la recuperació de la td8f dels de la camisa vermella, i hi intervindran alguns dels castellers que van formar part d’aquesta recuperació. L’aforament d’aquestes activitats és limitat, i caldrà apuntar-se, prèviament, al correu electrònic info@nensdelvendrell.cat.