Presentació del calendari de la temporada 2020

Es presenta un 2020 carregat de propostes per als Nens

 

Els Nens del Vendrell van presentar, divendres 28 de febrer, el calendari de la temporada 2020, i diumenge 1 de març, el primer tram d’aquesta. Enguany, la vila del Vendrell és Capital de la Cultura Catalana, per aquest motiu els de la camisa vermella seran un important focus d’atenció. La junta vol aprofitar aquesta gran oportunitat per obrir, encara més, la colla a tot el municipi i la comarca, i treballar la cohesió entre els castellers.

Així doncs, els Nens han encetat la campanya “Suma’t”, per animar la població a acostar-se a conèixer de primera mà el funcionament de la colla, fer-los partícips de la història de l’entitat i generar una major cohesió social. A més, faran diferents assajos especials, com el “Porta un antic”, per tal de recuperar antigues camises, o el “Porta un amic”, seguint el fil de la campanya.

Pel que fa a les diades, la primera trobada de la colla serà la Diada d’Inici de temporada, el 5 d’abril al Vendrell. Abans, però, els Nens del Vendrell, per la seva importància històrica, han estat convidats per la Conlloga Muixeranga de Castelló a les festes de la Magdalena, el cap de setmana del 21 al 22 de març.
Però la gran novetat d’aquest 2020 arriba amb la creació de la Diada de Pau Casals, dedicada al reconegut violoncel·lista internacional, que va tenir un fort lligam amb la colla, sobretot durant el seu exili a Prada de Conflent. És per això que els Nens volen commemorar la seva figura, amb una actuació el diumenge 10 de maig. A més, durant tota la setmana anterior, duran a terme tot un seguit d’actes sobre el músic vendrellenc.

Una cita que sempre és important destacar en el calendari dels Nens del Vendrell és la diada del seu aniversari. Aquest any celebraran, el diumenge 7 de juny, els seus 94 anys d’història.

Una altra novetat a destacar és la creació de l’Escola de Castells, que sorgeix amb l’objectiu que els castellers i castelleres de la colla puguin aprendre i perfeccionar diferents posicions, tant de pinya, com de folre i de tronc.

Els Nens del Vendrell comencen la temporada 2020 amb molta empenta. El primer assaig serà el dimecres 4 de març a les 20:45 h, seguit de l’Assaig Lila, en commemoració del Dia de la dona, el divendres a les 21:45 h, en què prendran protagonisme les dones de la colla.