Els Nens del Vendrell candidats a tresor del patrimoni històric del Vendrell

La colla castellera Els Nens del Vendrell ha estat nominada avui com a candidata a “tresor del patrimoni cultural del Vendrell”.

L’Ajuntament del Vendrell i l’organització Capital de la Cultura Catalana promouen la campanya d’elecció i promoció “7 tresors del patrimoni cultural del Vendrell”. L’objectiu d'aquesta campanya és promoure i divulgar el patrimoni cultural del Vendrell d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. A més, pretén establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer la riquesa patrimonial del Vendrell alhora que es promou la participació ciutadana.

Els Nens del Vendrell són una colla castellera fundada l'any 1926. És una colla històrica que descarregà el primer 3 de 8 del segle XX l'any 1951, el primer pilar de 7 amb folre del segle XX l'any 1969, i el primer 2 de 8 amb folre del segle XX l'any 1970. Aquests dos darrers castells li van permetre guanyar la cinquena edició del concurs de castells de Tarragona celebrat l'any 1970. Guanyà també el concurs de l'any 1952 empatant en el primer lloc amb la Muixerra de Valls, i es classificà en segona posició l'any 1954 i en tercera l'any 1956.

Els ciutadans que desitgin presentar propostes de candidatura per optar a convertir-se en un dels “7 tresors del patrimoni cultural del Vendrell” poden enviar la seva proposta per correu electrònic a info@ccc.cat fins el dia 10 de desembre d’enguany. També es pot fer presencialment a l'Ajuntament del Vendrell, al Centre cívic L'Estació, a l'Oficina de Turisme i a la Regidoria de Cultura i Festes.

Fins ara han estat nominats candidats a “tresor del patrimoni cultural del Vendrell” els següents elements (ordre alfabètic): Àliga del Vendrell Antiga Biblioteca Popular Ball de diables Casa Museu Àngel Guimerà Església parroquial de Sant Salvador Festa del Pa Beneit Gastronomia Llegat de Pau Casals Nens del Vendrell Orgue barroc de l’església de Sant Salvador Plaça Nova Pont de França Portal del Pardo Torres del Puig i del Botafoc.

Font: Capital Cultura Catalana

Foto (Ferran): 4 de 8 descarregat pels Nens del Vendrell al XXIII Concurs de castells de Tarragona (2010).