Festa Major de St. Pere a Reus

El passat dissabte 25 de juny, els Nens del Vendrell van actuar a la plaça del Mercadal de Reus, en motiu de la Festa Major de Sant Pere, juntament amb la Nova Muixeranga d’Algemesí i els amfitrions, els Xiquets de Reus. Les expectatives de la diada eren molt altes, ja que els locals volien estrenar aquesta temporada el 3 de 9 amb folre i els vermells volien portar el 5 de 8, que havien posposat després de la seva diada d’aniversari.

Els de Pere Rovira van apostar en primera ronda per un lleuger 3 de 8, que va tenir una execució perfecte. Es nota la confiança que tenen en aquesta estructura, que demanava a crits que s’elevés un pis més. Es confirmarà en les properes setmanes si les proves a l’assaig així ho demostren.

En segona ronda va arribar el moment més esperat de la jornada dels Nens, una inesperada caiguda de la torre de 8 amb folre el dia del seu aniversari va fer ajornar el 5 de 8, que tot just
descarregaven per primera vegada a la seva història fa menys d’un any a la Festa Major de
Santa Anna. El castell va pujar amb convicció i el van carregar amb solvència, no semblava el primer intent de l'estructura aquesta temporada. A l’hora de la baixada, a la banda del tres, dues de les rengles es van obrir un pèl, però sense cap perill, podent així descarregar el que seria el setè 5 de 8 del seu historial.

En tercera ronda, els del Baix Penedès van atacar la torre de 8 amb folre. Han tingut setmanes
per analitzar-la, treballar-la, i corregir petits errors per poder portar-la amb garanties a plaça.
La torre va pujar serena i sense cap mena de complicació, fet que demostra que l'anterior
caiguda va ser una anècdota.

Per acabar l’espectacular diada van tancar amb un vano de 5.

1a 2a 3a 4a
3d8 5d8 Td8f Vd5