Festa Major de Banyeres

El passat diumenge 10 de juliol, la plaça de l’Om de Banyeres del Penedès rebia, un any més, la Colla Joves Xiquets de Valls, els Minyons de l’Arboç i els Nens del Vendrell.Tot just una setmana després de la gran diada que els de Pere Rovira van oferir a la carretera del Dr. Robert, els Nens tornaven a una plaça que els últims anys els ha servit per rodar els seus castells, però sense abaixar pretencions.

Una mica més tard del previst, els vermells començaven la primera ronda amb una de les seves màximes construccions, el cinc de vuit. Quedava, doncs, palesa la confiança que la colla té en el castell, que seria el seu tercer 5 de 8 de l’any, i el vuitè del seu històrial, i tot en menys d’un any. El castell va pujar segur i amb la serenor que requereix, i el van descarregar amb convicció.

En segona ronda, va ser el torn de la torre de 8 amb folre. No la intentaven des de final del mes de juny, a la plaça del Mercadal de Reus, ja que la caiguda de la setmana anterior del 3d9f va fer aparcar-la. L'objectiu dels vendrellencs no fou només descarregar-la, sinó que l'interès que ara hi tenen és en perfeccionar-la. Tal com es va poder veure, ja que va ser la millor torre de totes les que porten aquest curs.

El 3 de 8 va ser el castell escollit en tercera ronda. Els de Pere Rovira treballen de valent en corregir petits detalls per poder descarregar per la seva Festa Major, el 26 de juliol, el que és el seu sostre casteller, el 3 de 9 amb folre.

Per finalitzar aquesta diada tan completa, van descarregar el seu segon pilar de 6 de l’any. Tot just feia un any, en aquesta mateixa plaça, els Nens del Vendrell descarregaven el primer pilar de 6 del 2015.

La setmana vinent, els Nens del Vendrell actuaran a la plaça de Catalunya de Calafell a les 12:30 h, juntament amb els Bordegassos de Vilanova i els Castellers de Terrassa.

1a 2a 3a 4a
3d8 5d8 Td8f Vd5